Kick box szabályrendszer

SEMI CONTACT SZABÁLYRENDSZER:

pointfighting / ( ..a küzdőtér tatami 8x8m, a ruházat hosszú nadrág, póló és az övfokozatnak megfelelő színű öv. )A küzdelem célja minél több pontszerzés.

Megengedettek a félerejű kontrollált ütések és rúgások testre, fejre, az öv alatti rész csak lábsöpréssel támadható. Tilos a fogás és térdelés, valamint a sípcsonttal történő rúgás.

A vezetőbíró minden érvényes találatnál megállítja a küzdelmet és megítéli a megfelelő értékű pontot.

LIGHT CONTACT SZABÁLYRENDSZER:

(..a küzdőtér tatami 8x8m a ruházat hosszú nadrág, póló és az övfokozatnak megfelelő színű öv. ) A küzdelem célja minél több pontszerzés.

A szabályok megegyeznek a semi – contact szabályokkal, azzal a különbséggel, hogy a küzdelem folyamatos, a bírók a menetek alatt pontoznak és a mérkőzés végén a bírók pontozása alapján születik döntés.

félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek non-stop rendszerű küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak;

FULL CONTACT SZABÁLYRENDSZER:

( ..a küzdőtér szabályos ökölvívó szorító, a ruházat hosszú nadrág meztelen felsőtest, a hölgyeknek a felsőtesten topp, öv tilos! ) A küzdelem célja a mielőbbi leütés, kiütés.

Teljes erejű ütésekkel és rúgásokkal támadható a test és a fej, illetve lábsöpréssel a láb. Tilos a térdelés és a fogás. Amennyiben a mérkőzés végig megy, pontozás alapján születik döntés. A pontozás az ökölvíváséhoz hasonlóan zajlik.

teljes erejű akciók engedélyezettek non-stop rendszerű küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak, az ellenfél kiutése szabályos;

KICK-LIGHT CONTACT SZABÁLYRENDSZER:

( ..a küzdőtér szabályos ökölvívó szorító, vagy tatami 8x8m, a ruházat rövid-Thai nadrág, póló, a hölgyeknek a felsőtesten topp, öv tilos! ) A küzdelem célja minél több pontszerzés.

félerejű, kontrollált ütésekkel és rúgásokkal támadható a test és a fej, illetve lábsöpréssel a láb. Tilos a térdelés és a fogás /klincs/. Amennyiben a mérkőzés végig megy, pontozás alapján születik döntés. A pontozás az ökölvíváséhoz hasonlóan zajlik.

félerejű, kontrollált akciók engedélyezettek non-stop rendszerű küzdelemben, a bírók a menetek végén pontoznak.

LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER:

( ..a küzdőtér szabályos ökölvívó szorító, a ruházat rövid thai box nadrág, meztelen felsőtest a hölgyeknél a felsőtesten topp.) A küzdelem célja a mielőbbi leütés kiütés.

A szabályok megegyeznek a full contact szabályaival, azzal a különbséggel, hogy a low-kick-ben, köríves rúgásokkal támadható a comb minden irányból.

Amennyiben a mérkőzés végig megy, pontozás alapján születik döntés. A pontozás az ökölvíváséhoz hasonlóan zajlik.

THAI-KICKBOXING SZABÁLYRENDSZER:

( ..a küzdőtér szabályos ökölvívó szorító, a ruházat thai-box rövid nadrág, félmeztelen felsőtest a hölgyeknél a felsőtesten topp.) A küzdelem célja a mielőbbi leütés kiütés.

A szabályok megegyeznek a low – kick -ével azzal a különbséggel, hogy engedélyezett a fogás /klincs/ addig, amíg a versenyzők aktívak benne. Engedélyezett továbbá a térdelés lábra testre fejre, támadható a láb minden irányból, beleértve a térd ízületet is, engedélyezett a földre vitel is.

Amennyiben a mérkőzés végig megy, pontozás alapján születik döntés. A pontozás az ökölvíváséhoz hasonlóan zajlik.

Hasznos információk

Partneroldalak

Letöltések

Adatkezelési tájékoztató

Impresszum